سلامت نیوز : معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظامپزشکی از اجرایی شدن پرونده الکترونیک سلامت در مطبها خبر داد و گفت: با اجرای طرح توسعه نسخ الکترونیک و اخذ اختیار از سازمان غذا و دارو نظام پزشکی از این پس نظارت بیشتری بر تجویزها و نسخههای پزشکان خواهد داشت.
محمد جهانگیری در گفتوگو با فارس در مورد روند نظارت بر نسخههای پزشکان اظهار داشت: بر اساس یک اصل کلی تمام داروخانهها، موسسات تصویربرداری و آزمایشگاهی باید بر اساس دستور پزشک خدمت ارائه کنند در عین حال در همه مؤسسات، آزمایشگاه و رادیولوژیها مسئول فنی داریم که سد اول نظارتی محسوب میشوند که اگر احساس کنند تجویز نابجایی صورت گرفته با پزشک تماس میگیرند تا از صحت تجویز مطمئن شوند.
وی ادامه داد: در عین حال دانشگاههای علوم پزشکی فرایند درمان را نظارت میکنند و به صورت رندوم(تصادفی) نسخه و پرونده مکتوب بیمار را به ویژه در بیمارستانها کنترل میکنند. سازمان نظام پزشکی نیز تاکنون به صورت تصادفی تا حدی در برخی موارد که یک پزشک مجاز به تجویز و مداخله در کاری بوده یا نه دخالت داشتهاند. چرا که فقط بحث دارو و نسخهنویسی نیست بلکه برخی مداخلات غیردارویی نیز ممکن است مشکلساز باشد.
ثبت پرونده الکترونیک بیمار در مطب به زودی ابلاغ میشود
وی در پاسخ به اینکه نسخههای آزاد تنها در دست بیمار بوده و در جایی ثبت نمیشود و چگونه میشود بر آن نظارت کرد، گفت: اولین سد نظارتی خود بیمار است که مدعی است و اگر دچار مشکل شود میتواند آن را در هر مرجعی ارائه کند.
جهانگیری ادامه داد: در عین حال طی تفاهمنامه اخیر با وزارت بهداشت برای توسعه فرآیند الکترونیک سلامت، قرار است تا استانداردهای پرونده بیمار در مطب با همکاری وزارت بهداشت، رفاه و سازمانهای بیمه احصا شود چرا که هر تجویزی که صورت میگیرد باید در مطب ثبت شود. میتواند در اختیار بیمار هم قرار بگیرد و ارگانهای نظارتی متولی هر یک بنا به ضرورت دسترسی خاص خودشان را دارند.
سازمان نظام پزشکی از این پس بر تجویز پزشکان نظارت میکند
وی با اشاره به اینکه یکی از بندهای تفاهمنامه اخیر با سازمان غذا و دارو بر تجویز منطقی دارو تأکید دارد افزود: طرح توسعه نسخ الکترونیک در تفاهمنامهای که با سازمان غذا و دارو داریم در دستور کار است و قرار است نظارت بر تجویز منطقی از طرف نظامپزشکی بیشتر شود. البته پیش از این سازمان نظام پزشکی نظارت چندانی در این زمینه نداشته است.
پیش از این تمام تجویزهای دارویی و تصویربرداری که در دفترچههای بیمه انجام میگیرد توسط سازمان های بیمه نظارت میشد به طوری که تامین اجتماعی طی دو روز اخیر اعلام کرد که 32 میلیون نسخه بیماران را بازرسی کرده است.
اما تا کنون نظارت مستمری بر نسخههای آزاد نبوده است.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما